Noen ganger kan man falle for fristelsen til å bruke tradisjonelle brytere i «mindre viktige rom» som boder, kjellerrom og garasje. Ulempen med dette er at man da mister muligheten til f.eks. å skru av alt lys når man trykker på «Borte» eller «Natt», eller tilsvarende å skru på alt lys i alarmsituasjoner.

Vi anbefaler derfor å alltid gjøre hele huset «smart», det trenger ikke å koste noe særlig mer om man bruker noen av «triksene» under:

1. Bruke en tradisjonell, mekanisk bryter (helst pulsbryter, fjærbelastet bryter) koblet mot en inngang på en Dry-4Z «PILLE», eller en potensialfri inngang på en av taksensorene som har en slik inngang i et nærliggende rom). Dermed har du en billig måte å styre lyet på også i disse rommene, og samtidig beholde muligheten for å skru av alt lys ved når man trykker «Borte» eller «Natt».
  2. Bruke en HDL-BUS Pro bevegelsesdetektor i stedet for en bryter. Her holder det med den rimeligste varianten sensor og en ledig relekanal for lyskilden.
  3. Bruke en 12in1 sensor som også har innebygget rele for 230V. Lampen kables nå via sensoren, og sensoren vil styre lyset basert på bevegelse, men også basert på «borte» og «nattknapper», samt andre logiske funksjoner om ønskelig.

For å gjøre huset helt smart er det viktig å også kunne styre eventuelle lamper som kobles rett til stikk-kontakter. Det samme gjelder for stikk på kjøkken og bad, som det er smart å kunne styre for enkelt å kunne skru av utstyr som vaskemaskiner, oppvaskmaskiner og kaffetraktere når man er borte.

Vår anbefaling er derfor å bruke rør med 3 kurser/soner (3 x L + N + jord) til 3-6 stikk-kontakter i et rom. I starten kobler man de tre «sonene» sammen og gir dem fast-strøm i skapet. Senere, dersom man ønsker å styre en spesiell stikk-kontakt via HDL-systemet, så kobler man en av de tre lederne via et 16A rele i skapet, og kobler om slik at den aktuelle stikk-kontakten bruker akkurat den lederen. Stikk-kontakter du allerede fra starten av vet at du vil styre, kan kobles på denne måten med en gang (f.eks. stikk under kjøkkenbenk, til vaskemaskin og oppvaskmaskin, nattbordlamper, egne lampeuttak, osv.).