I denne guiden skal vi gå igjennom hvordan du, som sluttbruker, kan opprette dine egne makroer i i3 Lite.

Hva er en makro?

En makro er en liste over kommandoer som kan kjøres i rekkefølge ved et klikk. Et godt eksempel på bruk av makroer er scener, hvor du gjerne ved kun ett klikk vil kunne sette en rekke lys til spesifikke verdier for enkelt å kunne gjenskape en atmosfære som passer til for eksempel en filmkveld. Makroer lar deg opprette dine egne knapper som kan styre en eller flere enheter og sette dem til spesifikke verdier i akkurat den rekkefølgen du ønsker.

MERKNAD: Det kreves spesielle tillatelser for å kunne endre eller opprette dine egne makroer, rutiner og timeplaner. Dersom du ikke ser menyvalgene for disse funksjonene må du kontakte installatøren din.

Opprett en makro

1. Åpne system-menyen ved å trykke på de tre prikkene øverst i høyre hjørne av skjermen.
  2. Trykk på "Macros" i menyen for å åpne makro-oversikten.
  3. Trykk på pluss-ikonet på toppen av skjermen for å opprette en ny makro.
  4. Skriv inn navnet på makroen din og trykk "OK"
  5. Trykk på "Icon" for å åpne ikonvelgeren, og finn et ikon som passer til makroen du lager.
  6. Trykk på "Place" og velg et rom du vil legge makroen i. Du kan markere flere rom dersom du ønsker å ha tilgang til makroen fra flere steder (nyttig for f.eks global natt-modus). Trykk "Done" når du er ferdig.
    TIPS: Hvis du velger "Main page" vil makroen vises under bildet på forsiden til prosjektet. Forsiden vises kun dersom du har flere enn ett rom.
  7. Trykk på "Add action" under "DO"-seksjonen og velg "Device" i neste vindu. Trykk deretter på lyset du ønsker å styre i enhetslisten.
  8. Velg "Brightness" i neste vindu for å indikere at du ønsker å sette en spesifikk verdi for dette lyset. Rull deretter hjulet i neste vindu til den verdien du ønsker for lyset og trykk "Done" når du er ferdig.
  9. Gjenta steg 7 og 8 til du har lagt inn alle lysene du ønsker i makroen.
  10. Dersom du ønsker kan du også legge inn en betingelse. Det vil si at makroen kun vil utføres dersom betingelsen er oppfylt. Dette gjøres ved å trykke på "Add condition" under "BUT ONLY IF"-seksjonen, "Device" og deretter ved å velge enheten du ønsker å bruke i betingelsen.
  11. Velg hvilken type betingelse du vil bruke, f.eks "Brighter than" som vil si at makroen kun utføres om lyset du valge har høyere verdi enn det du spesifiserer i betingelsen. Dra deretter hjulet i neste vindu for å spesifisere verdien og trykk "Done" når du er ferdig.
  12. Nå kan du gå tilbake til forsiden ved å trykke "Back" øverst i venstre hjørne.
  13. Du kan nå navigere deg inn på rommet du plasserte makroen på og teste den ved å trykke på makroen fra denne siden. Forutsatt at betingelsen du eventuelt satt opp er møtt, vil makroen utføres.
  14. Helt til slutt er det veldig viktig at du går ut igjen til forsiden og lagrer arbeidet ditt ved å trykke på "Make public" på bunnen av siden.

Gratulerer! Du har nettopp opprettet din egen makro. Nå som du vet hvordan det fungerer kan du prøve deg ut med andre enheter og parametere i de forskjellige stegene for å opprette akkurat den type makro du måtte ønske.

TIPS: En makro kan kjøre en annen makro som en del av sin kommando-kjede. På denne måten kan du for eksempel lage en "ALT AV" modus for hvert enkelt rom, og deretter lage en global natt-modus som kjører "ALT AV"-makroene for alle rommene i huset.

TIPS: Rutiner (regler) kan kjøre makroer som del av sin kommando-kjede. Du kan for eksempel lage en rutine som automatisk kjører filmmodus-makroen ved bevegelse i stuen, etter klokken 20:00 på lørdager.