I denne guiden skal vi legge til HDL enheter i et i3 Lite-prosjekt. Vi forutsetter at du har i3 Lite applikasjonen installert på telefon, tablet eller Windows PC (anbefalt). Dette er en fortsettelse fra Hvordan legge til og slette etasjer og rom.

Etter at du har lagt til etasjer og rom er prosjektet klart til å fylle ut disse rommene med enheter.

1. Åpne system-menyen ved å trykke på de tre prikkene øverst i høyre hjørne av skjermen.
  2. Trykk på Config for å åpne prosjektets konfigurasjon.
  3. Trykk på Devices i menyen på venstre side.
  4. Trykk på pluss-ikonet mot toppen av skjermen for å legge til en ny enhet.
  5. Du kan nå velge om du vil søke opp enhetene i anlegget ditt automatisk ved hjelp av en scanner eller om du vil legge dem til manuelt ved å velge enhetstype og deretter fylle ut Subnet ID og Device ID.

Metode 1: Use scanner

Merknad:

Selv om det går mye raskere å legge til enheter ved å bruke scanneren er det enkelt å miste oversikt over hvilke enheter du har lagt til i prosjektet ditt. Om mulig anbefaler vi derfor å legge til enhetene manuelt slik at du har full oversikt til enhver tid.

1. Trykk på Use scanner for å legge til enheter ved å scanne nettverket.
  2. Trykk på Add scanner for å åpne iRidium Store.
  3. Søk etter HDL i søkefeltet øverst til høyre. Trykk deretter ADD under scanneren som heter HDL Scanner.
  4. Trykk på HDL Scanner for å bruke denne scanneren.
  5. Velg de enhetene du ønsker å legge til i prosjektet ved å trykke på dem. Trykk Add devices når du har valgt alle enhetene du ønsker.
    Viktig:

Vær forsiktig med hvilke enheter du legger til når du bruker scanneren. Dersom du legger til alle enhetene i anlegget kan det fort hende at du går over grensen for subdevices som lisensen din dekker. I så fall vil du ikke kunne bruke prosjektet før du oppgraderer lisensen din. Det er lurt å kun legge til de enhetene du faktisk planlegger å styre fra appen slik at du slipper å betale for enheter som ikke skal styres gjennom appen uansett. Dersom du har behov for å redusere antall subdevices kan du lese vår mini-guide for dette her.

Metode 2: Manually from store

Informasjon:

For å legge til enheter manuelt må du vite hver enhets Subnet ID og Device ID. Derfor kan det være lurt å ha HDL Buspro programvaren klar eller å skrive ned på forhånd hvilke enheter du skal legge til i prosjektet.

1. Trykk Manually from store for å legge til en enhet manuelt.
  2. Søk etter enheten du skal legge til å søkefeltet øverst til høyre (i dette eksempelet skal jeg legge til et HDL Relay). Trykk ADD under enheten du vil legge til.
  3. Fyll ut feltene som modulen krever for å bli satt opp og trykk Add når du er ferdig.
    Merknad:

De fleste moduler har forskjellige felter som må fylles inn før de legges inn i et prosjekt. Dette avhenger av hvilken type enhet du skal legge til og hvilken informasjon i3 Lite trenger for å kommunisere med denne spesifikke enheten.

Gratuerer!

Du har nå lagt til din første enhet i prosjektet ditt. Denne enheten er nå klar til å konfigureres og kan legges inn på et rom i prosjektet ditt slik at den kan bli tatt i bruk av en sluttbruker.