En av de fine tingene med å ha en app som kan styre smarthuset ditt er at du alltid har kontroll, uansett hvor du befinner deg. Dette er spesielt sant dersom du har en i3 Lite Server som hele tiden holder øye på boligen din og som kan gi deg beskjed dersom det skulle skje noe viktig. I denne guiden skal vi gå gjennom hvordan du setter opp push-meldinger (notifications) med i3 Lite og i3 Lite Server.

Merknad:

I likhet med andre rutiner som skal være aktive til enhver tid krever push-meldinger at du har en i3 Lite Server. Dette er fordi serveren hele tiden er tilkoblet anlegget ditt og holder øye med verdiene og statusene til de forskjellige enhetene dine. Dette er nødvendig for at serveren skal kunne sende push-meldinger til telefonen din selv når du ikke har i3 Lite appen åpen.

Hvordan konfigurere en push-melding:

1. Åpne system-menyen ved å trykke på de tre prikkene øverst i høyre hjørne av skjermen.
  2. Trykk på Config for å åpne integratorgrensesnittet.
  3. Velg Users fra menyen på venstre side.
  4. Velg en sluttbruker fra listen på venstre side og sørg for at Info og Alert er skrudd på under PUSH NOTIFICATION. Trykk deretter Back øverst i venstre hjørne for å gå tilbake til forrige meny.
  5. Velg Routines fra menyen på venstre side.
  6. Lag en ny rutine ved å trykke på pluss-symbolet øverst på skjermen.
  7. Velg For server for å opprette en server-rutine.
  8. Gi rutinen et navn og trykk deretter på OK.
  9. Legg til et event i rutinen din ved å trykke på Add event. Dette er hendelsen som må skje i anlegget ditt for at rutinen skal gjennomføres.
  10. I mitt tilfelle velger jeg Device fordi jeg ønsker å bruke en relékanal som trigger for rutinen.
  11. Velg enheten du ønsker å bruke statusen til for å trigge rutinen. I mitt tilfelle velger jeg Relay 1 som er en relékanal.
  12. Velg On slik at rutinen blir trigget når dette lyset blir skrudd på.
  13. Tilbake i rutinen, trykk Add action for å legge til en hendelse som skal utføres når rutinen blir trigget.
  14. Velg Log event.
  15. Skriv inn en tekst du ønsker å få opp på mobiltelefonen når du mottar en push melding. Trykk deretter Done.
  16. Når du er ferdig med rutinen din skal den se noe ut som dette. Trykk Back øverst i venstre hjørne for å gå tilbake til hovedmenyen.
  17. Trykk Start project nederst i venstre hjørne for å gå ut av integratorgrensesnittet.
  18. Trykk Make public nederst i venstre hjørne for å synkronisere prosjektet med serveren din.
  19. Når prosjektet er ferdig å synkronisere med serveren kan du bruke appen til å teste ut enheten du valgte som trigger for rutinen. I mitt tilfelle skrur jeg på Relay 1.
  20. På telefonen min får jeg da opp push meldingen som en notification øverst på skjermen min.
  21. App-ikonet til i3 Lite viser også en indikasjon for at jeg har mottatt en push-melding.
  22. Hvis jeg åpner kontrollpanelet mitt ved å dra ned fra toppen av skjermen ser jeg også teksten som beskriver hva som har hendt i smarthus-anlegget mitt.

Gratulerer!

Du har nå satt opp en push melding i i3 Lite.