Her er den nyeste firmware for andre generasjon av Enviro panelet.

Det har aluminiums-kant (ikke plast-krom) og ser slik ut (alternativt med sort front):

Det er viktig å ikke oppgradere en HDL komponent med feil firmware.

I HDL Buspro Setup Tool 2 gjenkjennes dette panelet som Model: HDL-MPTLC43.46-A.

Denne firmware kan også benyttes til første generasjon Enviro panel model HDL-MPTLC43.46 dersom det allerede er oppgradert med minimum firmware V04.40U_2017/02/20. Denne firmware finner du her.

Men vær oppmerksom på at panelet da feilaktig får model HDL-MPTLC43.46-A

Denne firmware løser et problem med Enviro termostater i Master mode hvor termostaten slår seg av dersom den ikke kan lese temperaturen på en ekstern temperaturføler (etter 6 forsøk over 2 minutter).

Pass på at HDL anlegget ditt har unike adresser før du setter i gang med firmware oppgradering. Dersom du oppgraderer firmware på en HDL komponent som har samme adresse som en annen, så vil begge enhetene bli korrupte (det samme som når overføringen blir avbrutt).

Dersom panelet har konfigurasjon for en kunde, ta backup eller noter ned konfigurasjonen til bryter panelet før du starter firmware oppgradering.

Dersom du har et HDL anlegg hvor kommunikasjonen mellom din PC og komponenten ikke er stabil men gir periodisk "Time out" så anbefaler vi å ikke oppgradere firmware før ustabiliteten er løst. Det anbefales å ha PC-en tilkoblet anlegget med nettverks-kabel (ikke trådløst) når man overfører firmware. Dersom panelet er gjort trådløst via Wireless Converter MBUS-GW-RF.40 (har adresse i et trådløst subnet) så anbefales det at panelet tilkobles til et kablet subnet før man oppgraderer firmware.

Velg menyvalget: "Function"->"Upgrade Device":

Velg device i nedtrekksmenyen eller skriv inn Subnet ID og Device ID manuelt.

Trykk knappen " Read Device Type". Dette skal resultere i at feltet "Device Model" viser at prosessor typen er STM32F103 (første del av informasjonen).

Dersom det viser noe annet så er noe feil og du skal ikke gå videre med oppgraderingen.

Trykk på ... for å velge .bin fil. Velg .bin filen som du har lastet ned fra denne siden, trykk så på "Add Device" for å legge enheten inn i listen over enheter som skal oppgraderes.

Trykk på knappen "Upgrade" for å starte oppgraderingen. Panelet vil bytte til grønn bakgrunn med teksten "UPDATE..."

Dersom firmware overføringen blir avbrutt så har panelet en firmware-recover-funksjon:

Hold en finger på midten av den nederste halvdelen når panelet tilkobles strøm.

Da vil adressen til panelet komme opp i "Manually Firmware Upgrade" og man kan overføre firmware-filen på nytt.

Dersom bakgrunns grafikken blir "hakkete" med denne firmware oppgraderingen så må man endre LCD type nummer.

For å sjekke hvilken LCD type panelet har send melding 19E5 til panelet. LCD type kan være 0, 1 eller 2. Ofte står denne til 0 og grafikken blir fin igjen ved å sende type 2. Bruk kommando 19E7 for å sende ny LCD type nummer til panelet.

Dersom du trenger hjelp til dette lag en sak på forhandler support nettsiden eller ring forhandlersupport.

Når du har oppgradert firmware på en HDL komponent; Slett den fra Device-list og søk den opp på nytt.

Panel med denne firmware krever minimum konfigurasjons programvare HDL Buspro Setup Tool 2 V09.81.

Du finner programvare her.